ظروف چینی استخوانی یا بن چاینا

در ساخت چینی استخوانی یا بن چاینا(Bone China) از پودر استخوان (معمولا استخوان گاو) استفاده می شود. در فرآیند تولید ،استخوان به صورت خاک استخوان(خاکستر) آسیاب می شود و سپس با فلدسپات، خاک رس، سنگ چینی و کائولین نوعی خاک رس سفید شفاف ترکیب می شود. فرآیند تولید چینی استخوانی شامل 2 مرحله پخت می باشد. مرحله اول پخت موجب جمع شدن و چروک شدن محصول نا مرغوب می شود و در حدود 20% ازتکه های ساخته شده در این مرحله یا می شکنند و یا ترک بر می دارند. مرحله دوم پخت پس از لعاب کاری تکه ها صورت می گیرد، لعاب در اثر حرارت روی ظروف ذوب می شود. آن دسته از محصولاتی که از این 2 مرحله سالم بیرون می آیند به قسمت دکور فرستاده می شودند تا الگوی نهایی به صورت دستی روی آنها پیاده سازی گردد. بسیاری از طرح ها به صورت نقاشی با دست می باشند و دسته ای هم اسپری می شوند.به دلیل پخت چینی استخوانی در دو مرحله، این چینی محکم تر و مقاوم تر از انواع دیگر است. و همچنین به دلیل ترکیبات، شفاف تر و زیباتر از سایر چینی ها به نظر می رسد.