عدس (Lens culinaris) یک گیاه علفی یکساله متعلق به خانواده حبوبات، بومی بین النهرین است و امروزه در سراسر جهان کشت می شود.
میوه ها غلاف های حاوی دو دانه با شکل عدسی مشخص هستند که اندازه و رنگ آن بسته به نوع آن بسیار متفاوت است.
عدس درشت ایرانی یکی از بهترین عدس های تولید شده در دنیا به حساب می آید.
از بین انواع عدس قهوه ای، عدس قرمز یا “عدس مصری”، عدس سبز، عدس مرجانی یا صورتی، عدس بور و عدس سیاه.
با ارزش ترین آنها در برخی مناطق ایتالیا مانند عدس Castelluccio di Norcia (PGI)، عدس سبز Altamura، عدس Ustica، عدس Colfiorito و عدس Mormanno رشد می کنند.
عدس به صورت تجاری در بیش از 50 کشور کشت می شود، اما تولید تنها در سه کشور متمرکز است: هند، کانادا و ترکیه که حدود 2/3 تولید عدس جهان را تشکیل می دهند.
کانادا در سال 2005 از هند به عنوان بزرگترین تولید کننده جهان پیشی گرفت و در حال حاضر 37 درصد از کل عدس را تولید می کند.
انواع و اقسام عدس: ویژگی ها و تفاوت ها همانطور که گفتیم عدس انواع مختلفی دارد که رایج ترین و پرکاربردترین آن قهوه ای است اما انواع دیگر نیز وجود دارد، بیایید با هم رایج ترین آنها را کشف کنیم، عدس قهوه ای: رایج ترین و شناخته شده ترین نوع عدس است.
بذر علاوه بر رنگ قهوه ای کلاسیک، اندازه متوسطی نیز دارد، آنها عمدتا برای سوپ ها و دستور العمل ها با پاستا یا غلات استفاده می شوند.
عدس قرمز: اینها نیز بسیار رایج هستند، رنگی دارند که به سمت نارنجی گرایش دارند و دارای غلاف های کوچک هستند.
آنها به سرعت پخته می شوند و بافت بسیار لطیفی دارند، نوع پوست کنده این رقم نیز به راحتی در دسترس است.
عدس سبز: کمتر از عدس های قبلی رایج است، از بزرگترین عدس ها هستند، بنابراین قبل از پخت باید خیس شوند، واضح است که رنگ آنها سبز تیره است و طعم بسیار شدیدی دارند.